Bygningsstruktør klar til at bygge fremtidens højhuse

Mille Christine Eriksen har været i lære siden 2015

- Jeg valgte en karriere som bygningsstruktør, fordi det lød spændende og udfordrende. Jeg kan generelt godt lide at bruge mine hænder, og det var overraskende nemt at få en læreplads – faktisk blev jeg tilbudt hele to lærepladser i Aarsleff.

Vi har en dejligt afvekslende hverdag på pladsen. Lige nu er vi for eksempel ved at bygge et højhus, og på én dag kan vi nå at sætte forskalling op, binde jern og støbe. Det er spændende at få lov at være med gennem hele processen og se, hvordan mennesker, maskiner og materialer spiller sammen for at skabe de bygninger, vi omgiver os med til daglig.

Det klart bedste ved min læreplads er de gode kolleger. Vi har et stærkt fællesskab og laver en del grovkornet sjov med hinanden. Jeg pendler næsten 200 kilometer hver dag, men kunne ikke forestille mig at finde en anden læreplads, for jeg er vild med det gode sammenhold herude.

Til daglig går jeg sammen med mange erfarne ’krager’. De er dygtige struktører og ingeniører, som er åbne over for nye idéer og måder at gøre tingene på, hvilket er rart. Jeg nyder også det ansvar, jeg får tildelt. Tit får jeg en tegning stukket i hånden, og så er det op til mig at finde ud af, hvordan opgaven skal klares på den bedst mulige måde. Det giver god øvelse til livet efter skolen. 

Anlægsstruktør med flair for rørlægning og store maskiner

Mikkel Sørensen har været i lære siden 2014

- Mine morgener starter som regel klokken syv, hvor vores formand gennemgår dagens opgaver. Der er en god stemning, og det er godt at samles, inden dagen går i gang.

Lige nu er vi i gang med et kloakprojekt, så jeg får en masse øvelse i at lægge rør og køre gravemaskine. Rørlægning er en af de opgaver, som jeg synes, er mest spændende. Man tænker jo normalt ikke over, hvad der gemmer sig under jorden, så det er fascinerende at grave ned og se, hvad der egentlig befinder sig under fortovet eller asfalten. Og ikke mindst at være med til at få noget så uundværligt som vores kloaksystemer til at fungere.

Hos Aarsleff har vi det rigtig godt med hinanden på tværs af aldersgrupper og professioner. Kollegerne respekterer hinanden, og alle kan arbejde med alle. Min formand og de andre erfarne struktører og sjakbajser er flinke at arbejde sammen med. De er altid åbne over for nye idéer, og vi står tit og snakker om, hvordan tingene kan laves på den bedste måde. I starten var det lidt grænseoverskridende at få ansvar for større opgaver – det hele skal jo helst være perfekt. Men nu kan jeg godt lidt at styre og prioritere ting selv.

Jeg er snart færdiguddannet, og min tid hos Aarsleff har klart bekræftet, at anlægsstruktør er den rigtige vej for mig at gå. Jeg får lov at bruge min krop i stedet for at sidde indenfor, og jeg føler mig godt rustet til livet efter min læretid.

Kontoreleven kommer aldrig til at kede sig

Karen Viggódóttir har været i lære som kontorassistent siden 2015

- Jeg kendte en del til Aarsleff, inden jeg blev ansat, så jeg vidste, det var et stort firma, hvor jeg ville få mulighed for at prøve nogle forskellige ting af. Fra dag ét blev det da også tydeligt, at det ikke er et sted, hvor man kommer til at kede sig.

På kontoret betragter de mig som en del af holdet, og jeg bliver ikke bare plantet foran computeren med rutineopgaver. Vi sidder selvfølgelig med hver vores ansvarsområder – for eksempel holder jeg styr på vores arbejdsmiljørepræsentanter, indtaster ugesedler, opdaterer ansættelsesmapper og håndterer fakturering – men der kommer meget forskelligt i min retning, og jeg bidrager også aktivt til nye opgaver. Blandt andet får jeg det administrative ansvar for vores struktørlærlinge i løbet af deres uddannelsesforløb.

Et andet sjovt initiativ, som jeg er med i, er Seniorklubben for Aarsleffs pensionerede medarbejdere. Vi tager på årlige byggepladsbesøg, afholder generalforsamling og sender dem fødselsdagsgaver hvert år. Det er ret hyggeligt at være på tur og høre nogle gamle røverhistorier fra den ældre generation.

Noget af det bedste ved min arbejdsplads er kollegerne. De er søde og gode til at løfte én fagligt. Vi sidder fem piger i administrationen, og de har taget rigtig godt imod mig.

Jeg glæder mig til at blive færdig som kontorassistent. Der er masser af muligheder for at udvikle sig fagligt, og hvis der skulle vise sig en fast stilling hos Aarsleff, ville jeg slå til uden at tøve. 

Bygningsingeniør med store fremtidsplaner

Christian Wagtmann Murberg var i praktik i 2015 – er nu ansat som ingeniør

- Som ingeniørstuderende specialiserede jeg mig i ledelse, økonomi og byggepladsindretning, og Aarsleff virkede som det perfekte sted at prøve kræfter med den virkelige verden. Og da der samtidig var en god kemi til min praktiksamtale, var der ikke så meget at rafle om. Det skulle være Aarsleff.

I praktikken fungerede jeg som assistent for en entrepriseleder. Aarsleff havde landet et stort byggeprojekt i Viborg, og en af mine hovedopgaver var at holde styr på vores bygningstegninger og de mange ændringer, der løbende kommer i sådan et projekt. En stor del af min tid gik også med at kvalitetssikre arbejdet på pladsen og følge op på økonomien bag projektet.

Mine kolleger var gode til at lære fra sig og tage mig med i deres overvejelser, for de kunne mærke, at jeg var engageret og gerne ville være med. Jeg fik generelt meget ansvar, men jeg følte mig aldrig efterladt et sted, hvor jeg ikke kunne bunde. Der var altid hjælp at hente. Jeg blev udfordret, og det bedste ved praktikken var, at jeg følte mig som en vigtig brik i byggeriet. Det var fedt at blive vist den tillid.

På det faglige plan synes jeg, der var god balance mellem teori og praksis. For eksempel lærte jeg om form, materialet og støbning af beton fra struktørerne ude på pladsen. Afvekslingen mellem kontor og byggeplads var faktisk grunden til, at jeg valgte at komme i praktik hos en entreprenør. I løbet af det halve år fik jeg bekræftet, at jeg ikke kun vil sidde som rådgiver på et kontor – jeg vil også ud på pladsen og se, hvordan det, jeg regner på, rent faktisk bliver til noget. Efter min praktik var jeg heldig at blive tilknyttet samme afdeling som studentermedhjælper, hvor jeg udarbejdede tilbud.

Det var dét her, jeg ville, så mine fremtidsplaner efter studiet pegede én vej, og det var mod et job som entrepriseleder – og heldigvis har jeg nu fået job hos Aarsleff.