Efterspørgslen på grøn energi er i kraftig vækst verden over, hvor mange lande ønsker en mere CO2-venlig energiproduktion. Aarsleff var blandt pionererne i etablering af fundamenter til havmølleparker og har været med til at drive udviklingen igennem de sidste 20 år med projekter i fx Danmark, Tyskland, England og Taiwan.


Over 600 havmøllefundamenter på cv’et
Vores medarbejdere har årelang erfaring i design, konstruktion og etablering af fundamenter til havmølleparker. Siden vi i 2003 afsluttede vores første havmøllepark, er det blevet til ikke mindre end 600 havmøllefundamenter i stål og beton.

Dygtige ingeniører og udvikling af specialudstyr
Enhver offshore-opgave er en unik udfordring. Derfor har vi stort fokus på at sammensætte det rigtige hold af eksperter og finde det rette udstyr til opgaven – også hvis det betyder, at vi selv skal designe det. Faktisk har vores egne ingeniører over en årrække selv designet og bygget meget specialudstyr til offshore-installation af pæle og betonfundamenter. Vi har også erfaring med brug af avanceret måleudstyr til dataindsamling på forsøgsprojekter.

Vores kompetencer gør os i stand til at løfte mange forskellige typer opgaver, og vi har gennem de seneste år løst en række specialopgaver for kunder med behov for en entreprenør, der kunne udvikle og udføre innovative løsninger under vanskelige forhold.

Egenproduktion af gravitationsfundamenter og andre marine konstruktioner i beton
Aarsleff har lang erfaring med at udvikle, producere og installere de såkaldte gravitationsfundamenter til havmølleparker. Det er indtil videre blevet til 170 styk fordelt på tre havmølleparker, og med de seneste planer for udviklingen af havmølleparker i Danmark ser vi et stort potentiale for denne løsning over de næste mange år.

Betonproduktionen udføres som præfabrikerede elementer på vores fabrik i Swinoujscie i Polen, og transport og installation på vandet varetages af vores erfarne specialister. Vi udfører desuden caissoner til molehoveder samt bropiller, brodæk og diverse andre typer af betonelementer til offshore-, mole- og havnebyggerier.

Arbejdsplatforme i beton
På baggrund af vores erfaringer med gravitationsfundamenter udviklede vi i 2007 et helt nyt koncept for arbejdsplatforme til monopæle/TP-fundamenter. I stedet for den traditionelle stålløsning designede vi en arbejdsplatform i beton, som udover at være billigere også er en mere robust løsning, der kræver væsentligt mindre vedligehold. Betonplatformen er siden blevet en stor succes og er allerede anvendt på mere end 1.000 havmøllefundamenter. Aarsleff er medejere af EU-patentet på platformen og er den førende leverandør på markedet.

Alle arbejdsplatforme produceres på vores fabrik i Swinoujscie i Polen, hvor vi har etableret en effektiv produktionslinje, som gør, at vores arbejdsplatforme kan tilbydes til særdeles konkurrencedygtige priser. Læs mere på www.aarsleff.biz.

Fundamenter på landjorden
Også på landjorden udfører Aarsleff fundamenter til fremtidens energi. Særligt i Danmark, Tyskland og England er vindmøller opstillet på fundamenter, hvor Aarsleff har rammet pælene og udført betonarbejderne.

Film om geotekniske offshore-undersøgelser i Taiwan: Installation af pæle og test af bæreevne

Film om London Array: Se fremstilling og installering af monopælfundamenter

Film om Rødsand 2 og Sprogø: Fremstilling og installering af gravitationsfundamenter 

Film om Hanstholm Havn: Produktion, transport og installation af et 8.000 tons tungt molehoved

Film om Masnedsundbroen: Produktion og montage af en 200 meter lang betonbro

Relaterede referencer